Главна / Вести / Косово и Метохија / „Енклава“ – драматична прича о мржњи и покајању

„Енклава“ – драматична прича о мржњи и покајању

DSCN4995 Након премијере у Звечану која је одржана  седамнаестог марта, филм  „Енклава“ редитеља и сценаристе Горана Радовановића данас је приказан и у Грачаници.

„Наша кинематографија није баш била успешна када се тиче теме сукоба на овим просторима у последњих двадесет година. Било је много филмова који су обележени као просрпски или антисрпски али мислим да нису били искрени и нису имали чист мотив па су зато и били неуспешни. Ми смо имали чист мотив“, рекао је на конференцији за штампу,  поводом пројекције филма „Енклава“ у Грачаници, редитељ и сценариста Горан Радовановић.

Радовановић је нагласио да филм носи истинску идеју једног дружења, након катарзе, након једног великог бола и драматичних сукоба и да је прича намерно урађена из визуре деце јер, како је казао, старији више немају шансе.

Глумица Аница Добра рекла је да је веома срећна што је у Грачаници јер је имала јаку жељу да дође на Косово и обиђе енклаве.

“Прича са Косовом добија мој лични дубљи смисао кроз филм, кроз то што сам ја сада овде и кроз моју жељу да дођем. То је неки ирационални разлог и чиста жеља. Очекујем да се вратим кући са личним задовољством и дубоким доживљајем”, казала је Добра.

Ненад Станојковић, Филип Шубарић и Милан Секулић, тројица дечака који су главни актери приче рекли су да су уживали на снимању овог филма и да су одушевљени што су доживели једно овакво искуство.

У Грачаници је филм имао три пројекције за које је владало велико интересовање, а након Грачанице филм „Енклава“  биће приказан и у осталим деловима Космета.

Check Also

На Косову 498 новооболелих, преминуло осам особа

На Косову је у последња 24 сата забележено 498 нових случаја коронавируса, а од последица …