Главна / Култура / Почео Сабор народног стваралаштва Србије у К. Митровици

Почео Сабор народног стваралаштва Србије у К. Митровици

sabor_kosovska_mitrovicaДанас је у Косовској Митровици почео 19. по реду Сабор културног народног стваралаштва Србије и под његовим окриљем и трећа ликовно – вајарска колонија  Младен Поповић. У оквиру колоније у наредних седам дана,  уметничка дела ће стварати двадесетак уметника. Велико је задовољство што, поред сталних гостију, ове године  има и нових учесника, рекао је на отварању директор Културног центра Драгица Жарковић Миодраг  Радомировић.

Радомировић је том приликом уручио Младеновачком аматерском позоришту из Горњег Милановца које је синоћ у Звечну извело комедију “Једночинке” Антона Павловића Чехова , захвалницу и пехар којим је потврђено пријатељство две културне установе.

Сликари  су дошли из различитих крајева наше земље, највише их је из Београда али има и оних који су из Ниша, Беле цркве, Блаца, Пирота, Велике Хоче.  Многи се баве иконописом, па су на дар Културном центру али и храму Светог Димитрија, донели најбољи део себе и свог ствараластва – икону.

Радови са овогодишње колоније биће изложени у холу зграде Друштвене исхране последњег дана сабора, 24. јуна. Сабор је, у име митровачке општине свечано отворио потпредседник СО Косовска Митровица Александар Спирић.

 

Check Also

Дом културе „Грачаница“ припремио богат програм културних садржаја

Дом културе „Грачаница“ је за седму недељу ограниченог кретања и ванредног стања изазваног епидемијом вируса …