НасловнаСрбија

Петковић: Само снажна Србија може да помогне нашем народу на КиМ

Члан Председништва Српске напредне странке Петар Петковић посетио је Крагујевац где је разговарао и дружио се са Србима расељеним са Косова и Метохије.

Захваљујући председнику Привременог органа града Крагујевца Николи Дашићу и завичајном удружењу “Ибарски Колашин” на челу са Недељком Томовићем за Петковића и представнике Срба са севера Косова, као и комесарку за избегла лица Наташу Станисављевић приређен је величанствен дочек, уз јасну поруку да ни Крагујевац, ни Србија не смеју да стану, и да само снажна Србија на челу са Александром Вучићем може да помогне нашем народу на Косову.

„Они који се кандидују на опозиционим листама не желе добро ни држави Србији, ни српском народу на Косову и Метохији. Они су чинили све да до 2012. године Приштини испоруче независно Косово и Србију баце на колена и економски опустоше. Зато се Александар Вучић већ 11 година бори да уздигне Србију, бори се за будућност наше деце, наше земље, нашег Косова и Метохије. Зато 17. децембра бирамо у каквој земљи желимо да живимо, а то је држава која у свом саставу чува Косово и Метохију и која је економски снажна довољно да може да помогне сваком нашем човеку. Зато 17. децембра треба да победи политика Александра Вучића и Српске напредне странке јер је само та политика гарант будућности Србије и наставка помоћи нашој јужној покрајини. Захваљујући тој политици ми сада на КиМ имамо додатних 800 нових радних места“, поручио је Петковић.

Он је похвалио како данас изгледа Крагујевац, а посебно се осврнуо на економске показатеље Владе Србије.

„Сви добро знате да је минималац у време Драгана Ђиласа био 153 евра, а данас је 402 евра. Просечна плата је износила 339, а данас је више од 800 евра. Изградили смо 500 километара ауто-путева и брзих саобраћајница и сада треба Крагујевац да повежемо са Мрчајевцима и Моравским коридором, па да још чвршће повежемо Шумадијски округ са осталим деловима Србије. Док други желе да затварају фабрике, ми јасно кажемо да Крагујевац не сме да стане, да Србија не сме да стане“, навео је Петковић.

Извор: Косово онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон