Главна / Вести / Косово и Метохија / Кров над главом за становнике контејнерског насељa у Угљару

Кров над главом за становнике контејнерског насељa у Угљару

kontejnerska naselja ugljareУ насељу Берген у Угљару извршена је примопредаја стамбених јединица намењених интерно расељеним лицима која су била смештена у контејнерском насељу у овом месту у општини Грачаница.

Општина Грачаница је данашом доделом решења укупно удомила пет преосталих особа, којe су у контејнерском насељу у Угљару последња два месеца живелe без електричне енергије и у веома лошим условима.

За четворо њих директор јавних служби општине Грачаница Зоран Даниловић данас је уручио кључеве нових соба које се налазе у зградама у насељу Берген, док ће једна особа бити смештена у старачком дому у Грачаници. Према речима Даниловића, све је урађено у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и интерно расељена лица.

„Општина Грачаница помогла је овим људима колико је могла у овом тренутку. Уручили смо им решења и кључеве и помоћићемо им приликом њиховог пресељења. Локална самоуправа је адаптирала постојеће објекте у насељу Берген, односно собе у којима ће од данас бити смештени. Верујемо да смо им на овај начин створили боље услове за живот“, казао је Даниловић и додао да ће контејнерско насеље у центру Угљара бити уклоњено.

Светозар Јовановић у контејнерском насељу углавном без струје и топле воде живео је сам још од мартовског насиља 2014. године, када му је запаљена кућа у Косову Пољу. Исту судбину имао је и Саво Станковић.

„Свих ових година живео сам лоше. Сада сам добио собу и боље услове за живот. Свима који су помогли дубоко се захваљујем“, каже Јовановић са сајт општине Грачаница.

„Живео сам у контејнеру који прокишњава без основих услова за живот. Када киша пада воду сам скупљао у кофама“, прича Станковић, интерно расељено лице из Косова Поља.

Удомљавањем ових лица насеље у Угљару биће затворено, а укупно 17 контејнера, у којима су некада живеле 23 породице, пресељени у Грачаницу.

Check Also

Петковић са мати Харитином о безбедности сестринства Пећке патријаршије и изазовима

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас у Београду са …