Главна / Култура / Концерт Мирослава Илића у Митровици

Концерт Мирослава Илића у Митровици

koncert_miroslava_iliaУ оквиру 19. Сабора културног стваралаштва Србије на тргу Шумадија у северном селу Косовске Митровице синоћ је одржан концерт Мирослава Илића, пред око 5000 људи, у пратњи оркестра Мише Мијатовића.
Мирослав Илић је овацијама поздрављен.
„ Ако вам се игра играјте, ако вам се пева певајте, учинићемо све да се не покајете што сте вечерас дошли да се дружимо“ , рекао је Илић, који је организаторима честитао 19 година постојања и пожелео да пева и на 29-ом сабору.
Публика од 4 до 84 године је певала, играла и била у прилици да чује песму по сопственој жељи.
За публику је певала и Дејана Ђекић, која наступа на свим концертима Мирослава Илића и његов је фаворит. Избором најлепших народних песама Дејана је освојила публику.
Митровчани су за Мирослава Илића припремили и ватромет. Посебну пажњу Илић је посветио онима “који се сећају како је све почело, а почело је пре 41. годину” песмом “Заволех девојку из града”.

„ Захваљујем вам се на дивној вечери, свима вама у Митровици и на Косову и Метохији нека да Бог миран сан и сву срећу овог света, живели, заиграјте једно коло уз оркестар Мише Мијатовића“ , рекао је Илић.
После сјајног концерта Илић је рекао да му ово није први пут да пева на Сабору културног стваралаштва Србије у Косовској Митровици. Одушевљен интеракцијом са публиком Илић није крио одушевљење.
„ Ја сам се лепо провео надам се, да се и публика лепо провела, види се да су људи овде жељни забаве и весеља“ ,  рекао је Илић за Телеграф.

Check Also

Дом културе „Грачаница“ припремио богат програм културних садржаја

Дом културе „Грачаница“ је за седму недељу ограниченог кретања и ванредног стања изазваног епидемијом вируса …