Главна / Радио / Емисије / Максимовић: Успешно се завршава још једна школска година

Максимовић: Успешно се завршава још једна школска година

dusko_maksimovicМатуранти основних и средњих школа, као и у свим осталим крајевима наше земље и на територији АП Косова и Метохије, завршили су са наставом. Оно што следи је полагање дипломски и матурских радова.
Гостујући у емисији „Отворени студио“ радио Грачанице, самостални саветник у Министарству просвете Републике Србије Душко Максимовић честитао је свим основношколцима и средњошколцима успешно завршену наставу и пожелео им пуно среће и успеха у полагању завршних радова.
„Могу рећи да се ова школска 2014/15 година успешно завршава. Ни једном у току године није дошло да обуставе наставе, све је одрађено по плану и програму и изузетно сам задовољан постигнутим резултатима. Наши матуранти, основних и средњих школа, завршили су са наставом, али оно што предстоји јесте полагање мале матуре, односно завршног испита 15.16. и 17. јуна за свршене осмаке из математике, српског (матерњег) језика и комбинованог теста (хемија, физика, биологија, географија, историја) и полагање матурских радова за ученике који су завршили средње школе“.
Ове године, на територији централног Космета, осми разред завршило је 410 ученика, док је број свршених средњошколаца нешто мањи и износи око 380 ученика.
Приликом уписивања средњих школа, матуранти основних школа добиће 80 бодова за одличан успех и 30 бодова са завршног испита. Места у средњим школама има и више него довољно. Школску 2015/16 годину моћи ће да упише 480 ученика.
„Број места у школама је и већи него број будућих средњошколаца. Ове године медицинска школа добија нови смер – физиотерапеут. Овај смер биће отворен у Гуштерици, у чијем је Дому здравља и одељење за физиотерапеута потпуно опремљено, па ће наши ђаци имати адекватне услове за рад. На овај смер моћи ће да се упише 80 ученика“, рекао је Максимовић.
Наредну школску годину ђаци ће почети у адекватним условима. Као и протекле и ове године биће радова на уређењу школског простора.

Check Also

Општински час: Јелена Стојановић о раду Одељења инспекције на територији општине Грачаница

У трећој емисији „Општински час“ са Јеленом Стојановић, директорицом Одељења инспекције општине Грачаница разговарали смо …