Главна / Вести / Косово и Метохија / Оливер Ивановић спреман за наставак суђења

Оливер Ивановић спреман за наставак суђења

У Основном суду у Косовској Митровици сутра се наставља суђење лидеру ГИ СДП Оливеру Ивановићу и још четворици Срба, оптуженим да су починили кривчно дело ратног злочина над цивилним становништвом 1999. и 2000. године.

Како је  рекла Ивановићева супруга Милена Поповић Ивановић ,, Оливер је доброг здравственог стања и апсолутно је спреман за сутрашњи наставак судјења,,.

Поповић Ивановић напомиње да у наставку предстоји саслушање још неколико сведока тужилаштва, и да ће то трајати до 22.септембра. Она подсећа да је до сада саслушано 47 сведока, и да ни један није доказао нити потврдио било какву Ивановићеву кривицу, нити наводе из оптужнице.

Оливер Ивановић је започео штрајк глађу 7. августа захтевајући да му се омогући одбрана са слободе, али је због здравствених проблема пребачен у митровачку болницу,  где је после шеснаест дана прекинуо са штрајком глађу.

Оптужница коју је подигло правосуђе Еулекса, терети Ивановића за кривично дело ратног злочина почињеног над цивилима током 1999. и 2000.године.

Check Also

Другови претученог младића у Грачаници поручили: “Полиција спава, затруби да је пробудиш“

Другови претученог Луке Димитријевића поставили су данас билборд испред станице полиције у Грачаници, како би …