Главна / Вести / Косово и Метохија / Стојановић: Споразуми морају да се реализују

Стојановић: Споразуми морају да се реализују

baneСпоразуми који су потписани су обавезујући за све, не само за српску страну, већ и за Приштину и они ће морати да се спроводе без обзира на то што врло често одредјени интереси бизниса се не поклапају са тим споразумима, рекао је заменик косовског премијера Бранимир Стојановић.
Спроводјење споразума је неоспорно. Дата је јасна потврда из Приштине да меморандум остаје на снази а то што се јављају разне организације сада је очигледно да излазе на површину сви они који имају интерес од тога да се проблем осигурања врати уназад”, рекао је Бранимир Стојановић, заменик премијера косовске владе и додао да је споразум направљен на задовољство свих људи који овде живе и раде и не може се вратити уназад.

Стојановић је нагласио да је евидентно да је појединим људима тешко да поштују договоре али ће “морати да их поштују јер су договори направљени у Бриселу и Европска унија која је гарант, мораће да води рачуна да се ти споразуми спроводе и у будућности”.

Коментаришући претње АНА-е, Стојановић сматра да “свака претња мора да се схвати крајње озбиљно”.

“То је упозорење за све оне који воде рачуна о безбедности како би и ову претњу схватили крајње озбиљно и испитају крајње озбиљно колико заиста она јесте нешто што може заиста да се деси и спроведе. То је упозорење и за КФОР и Еулеx и све који се брину о безбедности и очекујем да ураде свој део посла. На њима је одговорност да воде рачуна о безбедности и верујем да ће то и урадити”, рекао је Стојановић.

Стојановић је додао да је “наша обавеза да скренемо пажњу свима да претње схватамо озбиљно”, као и да постоје многи који би желели да дестабилизују ситуацију.

“Дестабилизација ситуације иде у корист само појединцима и одредјеним интересним групама а не народу, без обзира били они Срби или Албанци. Ту нема користи већ само штете”, закључио је Бранимир Стојановић.

Он је нагласио да је на институцијама да се побрину за безбедност и стабилност јер “само у таквим условима можемо да се надамо просперитету”.

Check Also

Став Србије је да таксе морају бити укинуте без условљавања

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев није данас желео да коментарише најновија …