Главна / Вести / Косово и Метохија / Настављено суђење Оливеру Ивановићу

Настављено суђење Оливеру Ивановићу

ivanovicccУ Основном суду у Косовској Митровици настављено је суђење лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу и још четворици Срба, након летње паузе и штрајка глађу Ивановића који је због здравствених проблема смештен у болници у Косовској Митровици.

Данас свој исказ пред тужилаштвом,одбраном и судским већем даје двадесетосмогодишњи Љуан Абраши.

Оливер Ивановић у суд је довежен из митровачке болнице где се од половине августа налази због нарушеног здравственог стања изазваног вишедневним штрајком глађу.

До сада је у судском поступку који се води против њега и још четврице Срба саслушано 47 сведока тужилаштва, и ни један није доказао нити потврдио било какву Ивановићеву кривицу, нити наводе из оптужнице.

Како је данас раније изјавио један од Ивановићевих адвоката Љубомир Пантовић последњи сведок са листе тужилаштва биће саслушан 21. септембра. Тада ће, сматра Пантовић, формално престати један од разлога за продужење притвора, односно наводна опасност да Ивановић утиче на сведоке.
Због тога и оцене суда да је смањена опасност од бекства, одбрана ће тражити укидање притвора.

Оптужницом су обухваћени и пензионисани пуковник МУП-а Србије Драгољуб Делибашић који је такође у притвору, отац и син Илија и Небојша Вујачић и Александар Лазовић који су оптужени за убиство и покушај убиства и који се бране са слободе.

Међународним судским већем Основног суда у Косовској Митровици председава судија из Румуније Роксана Комша, а сва петорица Срба изјаснили су се на почетку суђења да се не осећају кривим за дела која им се стављају на терет.

Извор: Тв Мост

Check Also

На Косову 498 новооболелих, преминуло осам особа

На Косову је у последња 24 сата забележено 498 нових случаја коронавируса, а од последица …