Главна / Вести / Косово и Метохија / Амбасадор САД-а посетио општину Грачаница

Амбасадор САД-а посетио општину Грачаница

Новоименовани амбасадор САД-а на Косову, Грегори Делави, посетио је Општину Грачаница где је са председником Владетом Костићем разговарао о проблемима и потребама становништва као и о наставку пријатељске сарадње.

Председник општине Грачаница, Владета Костић, честитао је амбасадору ступање на дужност и у разговору изразио наду да ће сарадња са амбасадом САД-а у Приштини као и УСАИД-ом бити настављена и у будућности.

Разговарало се о инфраструктурним потребама становништва и у том смислу, као највећу, председник општине Грачаница је истакао изградњу путне обилазнице око Грачанице чиме би се саобраћај у центру и поред манастира Грачаница, који је под заштитом УНЕСК-а, растеретио.

Иако је проблем водоснабдевања на територији општине Грачаница велик Костић је похвалио сарадњу која је у последње време успостављена са регионалним Водоводом Приштина као и регионалном компанијом „Пастрими“ које су показале веће ангажовање у решавању комуналних проблема становништва.

Костић је америчког амбасадора упознао са иницијативом која је покренута од стране албанске заједнице са територије општине Грачаница о анексу пописа становништва чиме би се буџет општине Грачаница ускладио са тренутним бројем становништва што је око 25 хиљада.

Амерички амбасадор на Косову похвалио је рад и идеје општинског руководства и изразио спремност у наставку пружања подршке Сједињених Америчких Држава у развоју општине Грачаница и стварњу бољих услова живота свим заједницама које овде живе.

Грегори Делави се у разговору са председником општине Грачаница интересовао за став општинског руководства о последњем бриселском споразуму као и о формирању Заједнице српских општина.

На крају разговора са америчким амбасадором председник општине Грачаница Владета Костић изразио је жаљење поводом 11.септембра, годишњице страдања америчког народа у терористичком нападу на Њујорк и Вашингтон.

Пре посете општини амерички амбасадор на Косову Грегори Делави посетио је манастир Грачаницу.

Извор: Сајт општине Грачаница

Check Also

Беживотно тело пронађено поред пута на северу КиМ, потрага за возачем осумњиченим да је изазвао несрећу

На магистралном путу код Лешка пронађено је беживотно тело особе, која је највероватније страдала од …