Главна / Вести / Косово и Метохија / Културно – уметнички програм у Угљару

Културно – уметнички програм у Угљару

12038076_1057462407644260_224002446382555012_nНа спортском игралишту у Угљару одржан је културно-уметнички програм поводом „Дана општине Грачаница“.

Програм су отворили чланови КУД „Бранко Меденица“ играма из Метохије, а потом су кореографије извели групе дечијег ансамбла „Венац” из Лапљег Села и Лепине, док се играма из Сићева представило КУД „Славуј“ из Новог Бадовца.

Дајана Емини отпевала је изворну песму “Судбо моја“, а хармоникаши браћа Васић из Доње Брњице показали су своје умеће одсвиравши два народна кола.

Ученица седмог разреда и члан школе фолклора „Венац“ Лапље Село, Богдана Танасковић представила се песмом „Јаре моје“, а публику је одушевио млади Данијел Миладиновић одсвиравши сплет народних кола из Србије.

Данас у 9 часова биће одржан дечији карневал у Угљару, затим у 10 часова сви љубитељи цртежа и фотографија могу да погледају дечију ликовну колонију „МОја Грачаница“ и путујућу изложбу фотографије „Лепоте Грачанице“.

У основној школи „Краљ Милутин“ у Грачаници почиње турнир у кошарци за девојчице виших разреда и финална утакмица.

У 12 часова креће акција добровољног давања крви у холу Општине Грачаница.

Дани општине Грачаница у Угљару

Петог дана манифестације „Дани општине Грачаница“ оргaнизовани су различити догађаји у основној школи у Угљару.

У Угљару испред тамошње школе инсталирана је путујућа изложба „Лепоте Грачанице“. Фотографије различитих објеката и места из целе општине направила је Туристичка организација Грачанице.

Ученици ОШ у Угљару учествовали су у ликовној колонији под називом „Моја Грачаница“, а најбољи радови биће награђени.

Малишани предшколске установе „Наша радост“ организовали су уз помоћ васпитача пригодан програм за своје родитеље, секе и бате, баке и деке и све мештане Угљара. Програм је одржан на школском игралишту, а општина Грачаница је за децу припремила слатка послужења.

Check Also

Хоти на самиту у Паризу: Устав и интегритет неприкосновени, столица у УН

Косовски премијер Авдулах Хоти представио је на видео-самиту у Паризу три главна принципа у којима …