Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржан састанак о безбедности за Видовдан

Одржан састанак о безбедности за Видовдан

bojansДанас је у  општини Грачаница  одржан састанак Одбора за безбедност.  На одбору су присуствовали градоначелник општине Грачаница Бојан Стојановић и командир Рашит Ћалај, који је одговоран за спровођење плана безбедности на дан Видовдана.

На састанку  је разговарано оперативном  плану безбедности на дан Видовдана, 28. јуна 2013 године.  На конференцији за новинаре, градоначелник општине Грачаница Бојан Стојановић  изјавио је за програм Радио Грачанице, да је задовољан данашњим састанком и да ће Косовска полиција предузети све мере да прослава Видовдана протекне у најбољем реду.

„Јако смо заинтересовани  за овај догађај, јер се ради о обележавању  који траје дуги низ година. Сви морамо да схватимо да је достојанство оно што ће красити сутрашњи дан,  јер се то тиче косовских Срба, који остају да живе овде на овим просторима“ истакао је градоначелник Стојановић.

Командир Рашит Ћалај, који је одговоран за спровођење оперативног  плана безбедности на дан Видовдана, истакао је да ће полиција заједно са општином Грачаница  покушати да реализује акциони план као и са СПЦ, Еулексом и Кфором, како би прослава Видовдана протекла заједничким снагама на један цивилизован начин, без употребе  било каквог симбола, ознака који би створили мржњу  код становника.

„Ово је веома важни моменат за све овде. Косову није потребан инцидент“ рекао је Ћалај.

 

 

 

 

 

Check Also

Kурти не прихвата одлуку Уставног суда: Хтели су да оправдају Тачија, о даљим потезима наредних дана

Лидер Самоопредељења и вршилац дужности премијера Аљбин Kурти рекао је да је Уставни суд својом …