Главна / Радио / Емисије / Трајковић: Заменом цеви биће решен проблем водоснабдевања

Трајковић: Заменом цеви биће решен проблем водоснабдевања

vladica trajkovic

Проблем водоснабдевања је последњих месец и по дана, проблем број 1 и за мештане општине Грачаница и за руководиоце општине. Охрабрујуће је што се на датом проблему интезивно ради, и мештани ће, по речима директора Јавних служби при општини Грачаница, дочекати предстојећи зимски период са стабилним водоснабдевањем.

У емисији „Отворени студио“ Радио Грачанице, господин Трајковић је нашим мештанима предочио проблем сталних нестанка воде, а поред тога говорио и осталим не тако малобројним проблемима са којима се свакодневно срећу наши мештани.

„Главни проблем готово свакодневне несташице воде је пуцање цеви, најчешће у улици Томислава Секулића, која води ка Падлишту, што изискује стално санирање кварова, а које је при том кратког рока јер су цеви неадекватне. Општина Грачаница је започела замену цеви у дужини од првих 500 метара и она се сада приводи крају. У плану је замена у дужини од 1500 метара. Радови се изводе на основу недавно потписаног меморандума између општине Грачаница и Регоналног водовода у Приштини. Средства за куповину цеви у дужини од 1.000 метара издвојила је општина Грачаница, осталих 500 метара Регионални водовод, који финансира и све остале радове у које спада ископавање, замена цеви и прикључак“, навео је Трајковић.

Да водоснабдевање није једини проблем са којима се мештани општине Грачаница сусрећу, говори и слика паса луталица на нашим улицама, а који представљају опасност за пешаке, посебно школарце, који се на путу до куће често мимоилазе са овим, не тако пријатељски настројеним животињама.

„ Још увек је активан број на који наши мештани могу да позови и пријаве чопор паса који угрожава кретање пешака, а наши људи ће исте покупити и за сада сместити у већ постојећем азилу за псе на Падалишту“, рекао је Трајковић.

У гостовању у емисији „Отворени студио“, господин Трајковић је апеловао на несавесне мештане да више чувају своју околину, и напомену да се такође ради на решавању уличне расвете која је проблем у већини места у нашој општини.

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …