Главна / Култура / Маји Фићовић прва награда за радио репортажу на ИНТЕРФЕРУ

Маји Фићовић прва награда за радио репортажу на ИНТЕРФЕРУ

maja ficovicПрву награду „Златна Ника” у области радио репортаже добила је Маја Фићовић са Радија Косовска Митровица, треће место у области новинске репортаже Живојин Ракочевић новинар „Политике”, а плакету за ТВ новинарство освојио је Будимир Ничић дописник „Гласа Америке”.
ИНТЕРФЕР је најзначајнији фестивал репортаже у Србији, а на њему су ове године учествовали новинари из Македоније, Хрватске, Словачке, Индије, Русије, САД, Индије, Кине, Аустралије.
За програм Радио Грачанице, новинар Радио Косовска Митровица Маја Фићовић рекла је да овај фестивал траје већ 20 година, да је и ове године, као и претходних, конкуренција била јака, и да је јако задовољна освојеном наградом.

“Интерфер је ове године прославио јубилеј, 20 година свог трајања. Да је конкуренција били јака, говори учествовање новинара из целог света. Ми смо радили причу  о малој Милици из Призрена, али на мало другачији начин, говорили смо и о историји овог средњевековног града, а онда и о животу једне мале српкиње која тамо још увек живи”.
Главну награду Фестивала добили су Михаило Меденица и фоторепортер Игор Павићевић за репортажу „Ничија земља, ничији људи, ничији врисак”.

На Фестивалу је било пријављено преко триста радова, председнк Жирија је био познати српски песник Перо Зубац.

 

Check Also

Представа “Крв црвеног петла” премијерно изведена у Грачаници

Представа “Крв црвеног петла” у копродукцији  Народног позоришта Приштина са привременим седиштем у Грачаници и …