Главна / Вести / Србија / Вучић: Уверен сам да ће Србија у петак добити датум

Вучић: Уверен сам да ће Србија у петак добити датум

aleksandar-vucicПрви потпредседник Владе Вучић изјавио да је потпуно уверен да ће Србија у петак добити датум почетка приступних преговора, без додатних условљавања.

“Ако погрешим, ја ћу своју грешку да признам, али та грешка неће бити производ лошег рада Србије или мањег ангажовања и енергије коју је Србија уложила, већ производ нечије политичке воље која са резултатима које смо ми постигли нема никакве везе”, изјавио је први потпредседник Владе Александар Вучић новинарима на Београдском сајму.

Вучић је истакао да очекује веома добре вести за Србију, али да лоше, уколико их буде, неће квалификовати као добре да бисмо имали разлог да нешто славимо.
“За разлику од других људи и многих политичара, ја не волим да обмањујем било кога, а понајмање желим да обмањујем наш народ”, истакао је Вучић.
Он је рекао да би онима који би можда да додатно условљавају одређивање датума почетка преговора било веома тешко да објасне шта то Србија није учинила.
“На два форума је јуче гласање било 26 према један, што значи да Србија није сама. Ја сам уверен да ће и наши немачки пријатељи на најбољи могући начин разумети ту поруку и све оно што смо урадили и да ће прекосутра у Бундстагу донети одлуку која ће бити правична пре свега”, рекао је Вучић.

Извор: Б92

Check Also

Петковић са амбасадором Краљевине Белгије у Србији о положају српског народа на КиМ и току дијалога

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас са амбасадором Краљевине …