Главна / Друштво / Изабрани најбољи пројекти програма” Млади су Закон”

Изабрани најбољи пројекти програма” Млади су Закон”

ministarstvo

У складу са Законом о младима и Националном стратегијом за младе, Министарство омладине и спорта у партнерству са Ресурс центрима по окрузима Србије и ове године уоквиру  програма МЛАДИ СУ ЗАКОН пружа подршку удружењима младим и неформалним омладинским  групама  да кроз  обуку и реализацију омладинских пројеката подстичу активизам и волонтеризам у својим локалним заједницама.

Комисија Ресурс центра за Косово и Метохију, састављена од представника Ресурс центра, удружења, канцеларија за младе и медија са Косова и Метохије донела је одлуку на основу пристиглих предлога омладинских волонтерских пројеката, одаберу доле наведене волонтерске групе које се позивају на обуку из области писања пројеката и управљања пројектним циклусом. Обука је планирана за период  до 30. јуна 2013. године.

Неформалне групе и удружења  које ће имати обуку писања пројеката  су; ” Косметски Заветници“, Стража, Омладина у Пећком округу, Осојане „ Удружење младих Путоказ“  Зубин Поток, Одред извиђача “ Кота 797“  Звечан,  Иницијатива Младих Кузмин, Центар за друштвену афирмацију младих Ранилуг, Културни центар  Штрпце, Студентски клубови и друштва,  Косовска Митровица,  Омладина Ораховцаи Велике Хоче, Глас младих, Грачаница, Спортски кутак Штрпце.

Check Also

Екипе КЕДС-а санирале квар на електричној мрежи у Грачаници

Након протеста мештана и интервенције путем медија, као и упорног ангажовања општине Грачаница екипе КЕДС-а …