Главна / Економија / Костић: Грантови ХЕЛПА – помоћ пријатеља

Костић: Грантови ХЕЛПА – помоћ пријатеља

DSCN6623Двадесет младих предузетника са територије Општине Грачаница преузело је данас грантове у вредности од 2.000 евра, што је донација немачке организације ХЕЛП.

Председник  oпштине Грачаница пожелео је добитницима успех у покретању бизниса,а представницима немачке организације и амбасаде на донацији која је, како је казао „ помоћ пријатеља“.

„ Иако се службено то каже донација, ми то гледамо као пријатељску помоћ и наша је рука увек  испружена за искрене пријатеље. Надам се да ће ови грантови који су данас додељени помоћи нашим предузетницима да економски и финансијски оснаже своју породицу, а касније  прошире свој бизнис и запосле још радника. Битно је да су наши пријатељи из Немачке схватили, да је немогуће да сви радимо и издржавамо се из буџета, већ је неопходно да и тај реални сектор капитарних малих бизниса буде подигнут на неки виши ниво“.

Костић је истакао да је економски развој један од приоритета ове локалне самоуправе и да ће општина помоћи свима када су у питању административне потешкоће.

Дејан Јовановић из Сушице и Снежана Ђорђевић из Доње Гуштерице добили су грантове који ће им, како кажу, помоћи да економски оснаже своје породице

„ Бавим се пољопривредом и сточарством и овај грант ће ми бити од велике помоћи да наставим да издржавам своју породицу и увећам бизнис“, каже Јовановић.

Снежана Ђорђевић бави се пружањем козметичких услуга, а овај грант ће јој каже помоћи да отвори козметички салон и прошири посао.

Пројекат „Подршка микро бизнисима кроз јачање социо-економске сарадње на Косову“ спроводи немачка организација ХЕЛП уз подршку своје амбасаде у Приштини, а наставак овог пројекта очекује се и наредне године када ће бити додељено још 20 грантова.

Check Also

Петковић: У Бриселу о конкретним корацима за спровођење договора из Охрида

Дијалог Београда и Приштине наставља се 4. априла. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао …