Главна / Јавни Огласи / Програм Трансформационог Лидерства – Стипендије и Партнерства

Програм Трансформационог Лидерства – Стипендије и Партнерства

logo tplПрограм Трансформационог Лидерства – Стипендије и Партнерства (ТЛП-СП) се спроводи у партнерству са World Learning, Агенцијом Сједињених Држава за међународни развој (УСАИД) и Министарством образовања, науке и технологије. Сврха програма је развој лидера који ће управљати значајним променама у економској, политичкој и сфери социјалног развоја на Косову.

Стипендије за стицање професионалног сертификата у САД ће бити додељене за следеће области: Владавина права, јавна администрација, пољопривреда, управљање пословањем, финансије/рачуноводство, образовање,инжењерство/информативни системи и родне и интердисциплинарне студије.

Програми за стицање професионалног сертификата у САД су краткорочни образовни програми, осмишљени да омогуће младим професионалцима да стекну напредна знања и вештине у областима њиховим интересовања. Посебан нагласак ће бити дат подржавању обећавајућих Косоваца из недовољно заступљених друштвених група и група у неповољном положају са ограниченим ресурсима, као што су жене, мањине, ЛГБТ и особе из руралних области и лица са посебим потребама. ТЛП-СП чврсто охрабрује припаднике ових групација да се пријаве.

Позив за пријаве за стипендију је отворен до 6. Новембра 2015. год.

 

Check Also

Славици Латиновић потребна помоћ…придружимо се хуманитарној акцији за Славицу

Славица Латиновић из Приштине четири године болује од тешког и веома ретког карцинома дојке. За …