Главна / Јавни Огласи / Програм Трансформационог Лидерства – Стипендије и Партнерства

Програм Трансформационог Лидерства – Стипендије и Партнерства

logo tplПрограм Трансформационог Лидерства – Стипендије и Партнерства (ТЛП-СП) се спроводи у партнерству са World Learning, Агенцијом Сједињених Држава за међународни развој (УСАИД) и Министарством образовања, науке и технологије. Сврха програма је развој лидера који ће управљати значајним променама у економској, политичкој и сфери социјалног развоја на Косову.

Стипендије за стицање професионалног сертификата у САД ће бити додељене за следеће области: Владавина права, јавна администрација, пољопривреда, управљање пословањем, финансије/рачуноводство, образовање,инжењерство/информативни системи и родне и интердисциплинарне студије.

Програми за стицање професионалног сертификата у САД су краткорочни образовни програми, осмишљени да омогуће младим професионалцима да стекну напредна знања и вештине у областима њиховим интересовања. Посебан нагласак ће бити дат подржавању обећавајућих Косоваца из недовољно заступљених друштвених група и група у неповољном положају са ограниченим ресурсима, као што су жене, мањине, ЛГБТ и особе из руралних области и лица са посебим потребама. ТЛП-СП чврсто охрабрује припаднике ових групација да се пријаве.

Позив за пријаве за стипендију је отворен до 6. Новембра 2015. год.

 

Check Also

Општина Грачаницa: Конкурс Одељења за образовање

Општина Грачаница, Одељење за образовање, рапсисује конкурс за радна места на следећим позицијама: једног професора …