Главна / Некатегоризовано / Косовска опозиција не верује Уставном суду

Косовска опозиција не верује Уставном суду

Kosovska-skupstinaКосовска парламентарна опозиција ће наставити са бојкотом парламента и ако председница Атифета Јахјага од Уставног суда, како је најавила, затражи мишљење о Бриселском споразуму, који предвиђа формирање Заједнице српских општина јер, како кажу, они том суду не верују.

Наставак блокаде парламента, птврдио је данас лидер покрета Самоопредељење Висар Имери, објавила је приштинска Коха диторе.

Нова седница парламента заказана је за понедељак, 2. новембар, а на дневном реду ће бити ратификација Споразума о стабилизацији-прикључивању, који су Приштина и ЕУ потписали 27 октобра.

То је потврдила Аида Дргути из покрета Самоопредељење, која је као једини представник опозиције учествовала на данашњој пленарној седници руководства.

Опозиција је раније најавила да ће учествовати само на заседању на коме ће бити ратификација ШП-а.

Иначе, на данашњем пленарном заседању, одржаном у част аустријског председника Ханса Фишера, опозиција није бацала сузавац али је извела симболични перформанс тако што су посланици Самоопедељења развили транспарент са којим су хтели да скрену пажњу на “корумпирану и лажљиву владу”, те захтевали да се “зауставе српски хегемонистички захтеви”.

Три странке косовске парламентарне опозиције – Самоопредељење, Алијанса за Косово и Иницијатива – противе се формирању Заједнице српских општина и захтевају да премијер Иса Мустафа повуче потпис са тог докуента. Они се противе и споразуму о демаркацији са Црном Гором

Check Also

У српским срединама на КиМ регистроване још 22 новоинфициране особе вирусом корона

Према најновијим подацима у српским срединама на Косову и Метохији регистрована су 22 нова случаја заразе корона …