Главна / Спорт / Спорт Србија / Да ли ће Србија бити првак света?

Да ли ће Србија бити првак света?

boksПрво финално вече светског првенства у кик боксу које је одржано у спектакуларној атмосфери у комбанк Арени протекло је у знаку апсолутне доминације српских такмичара, извештава из Београда наш колега, Зоран Рецић.  Четири борбе, четири златне медаље освојене једногласним судијским одлукама. Публику је најпре подигао на ноге Ненад Пагонис победивши Белоруског кик-боксера Пјопра Раманкијевича.

„Стварно је јако тешко било. Ово је једна од тежих борби које сам освојио. Белорус је сјајан борац“, рекао је Пагонис.

Александар Коновало био је бољи од Руса Шамила Хадимусаива.

„Видели сте и сами било је доста тешко, напорно, кренуо сам лошије због неких повреда. Имао сам три меча пре финала. Доста тежаг меч у четврт финалу против Хрвата, доста повреда, али било је добро у финалу“, казао је Коновало.

Убедљив је био и Стефан Анђелковић дуелу са шампионом Русије Рагимом Алијевим.

„Противник је веома искусан. Прошле године је био првак Европе, веома квалитетан борац, али сам са њим радио тактички и добио сам га на поене. После два нокаута у квалификацијама зашрио сам овај меч са поенима и освојио сам медаљу“, изјавио је Анђелковић.

Одушевљење у Арени наспутило је после победе Саше Полугића у првој фајтерској борби са Бразилцем Фелипеом Никелетијем.

„Било је тешко, али публика ми је доста помогла. Сваки мој ударац испратили су великим аплаузом и то се на крају исплатило. Тренери су били уз мене и очекивао сам да ћу победити“, рекао је Полугић.

У табору наше репрезентације влада велико задовољство због освојених медаља, али и добре организације првенства.

„Пре свега хтео бих да кажем да су наши момци пружили свој максимум и надмашили сами себе. Сутра имамо још једанаест финалних борби, исто толико имају и Руси, али ми сада водимо 2:0 протвив Русије. Русија је првак света већ 10 година, ми смо увек били негде други, трећи и сад имамо шансу да надмашимо Русе. Ако сутра будемо поновили овакав успех, бићемо прваци света у укупном пласману“, истакао је потпредседник Светске кик-бокс федерације и председник судијске комисије Светске федерације, Борислав Пелевић.

Данас су на програму преостала финала, а Србија има 11 представника у борби за освајање светског трона.

 

Check Also

Успех тенисера из Грачанице на турниру у Аранђеловцу

Неоспоран таленат углавном није водич до успеха у неком спорту. Потребно је пуно тешког рада …