Главна / Вести / Косово и Метохија / Културно вече Косова и Метохије у Београду

Културно вече Косова и Метохије у Београду

kulturno vece CukaricaКултурни центар Чукарица из Београда другу годину за редом на београдском сајму књига организује културни уметнички програм под називом „Ода завичају“. Сви еминентни писци, песници и ствараоци са Косова и Метохије поделе своју уметност са поштоваоцима писане речи.

„Помињати Косово и Метохију једнако битно као и дисати. Ово је већ други сајам књига где учествују песници, сликари, вајари, уметници, глумци са простора Косова и Метохије. Радимо колико можемо. Са нашег аспекта чинимо да се Косово не заборави, а наравно не може се никако заборавити обзиром да је то у нашем бићу. Ми се трудимо, а и успевамо да то и одржимо“, рекао је Миодраг Ракочевић, директор културног центр Чукарица.

Чланови културног центра Чукарица труде се да тема Косова и Метохије буде заступљена у безмало свим дешавањима која се догађају у овој београдској општини. Како кажу, то је мали допринос за очување идентитета јужне српске покрајине и подсећање на лепоте и несвакидашњости које има да понуди.

Припремила: Марија Брудар

Check Also

Дедић: Почело друго полугодиште, ђаци у школским клупама

Ученици у свим школама у српским срединама на Косову и Метохији од јутрос су у …