Главна / Вести / Косово и Метохија / Најлепша косовка девојка Кристина Которчевић

Најлепша косовка девојка Кристина Которчевић

3У порти манастира Грачаница публици су се представиле 23 девојке  из српских средина на Косову И Метохији.

За нејлепшу „Косовке девојку“ изабрана је Кристина Которчевић из Беревца. Прва пратиља је Ивана Наћић из Лапљег Села, друга Зорана Цветановић из Шилова.

Кристина каже да није очекивала да ће победити, али да ће јој ово искуство много значити. „Ја заправо и нисам хтела да учествујем, али ме је наговорила моја породица и ево сада сам пресрећна што сам освојила титулу“.

Заменица директора Канцеларије за КиМ  која је и била члан жирија Малинка Митровић, каже да је велика одговорност изабрати најлепшу девојку. „ Све ове девојке које су се вечерас овде нашле за нас су најлепше, надам  се да нисмо погрешили јер увек постоји вероватноћа да можда и не прође најбоља, али ми смо покушали да будемо објективни и сматрам да смо били непристрасни“.

Љубомир Максимовић, подпредседник организационог одбора ове манифестације каже да је задовољан како је протекао избор за „Косовку девојку“.

 

DSCN5292Према процени организатора синоћ  је у манастирском дворишту програм пратило преко 2000 људи, међу којима су били представници Српске православне цркве, Канцеларије за КиМ, Косовског округа и локалних самоуправа са централног Косова,као и културно уметничка друштва из Македоније,Републике Српске и свих крајева са КиМ.

КУД Бранко Меденица из Угљара које чине млади дечаци и девојчице изабрано је за најбоље у млађој категорији.

Check Also

Kурти не прихвата одлуку Уставног суда: Хтели су да оправдају Тачија, о даљим потезима наредних дана

Лидер Самоопредељења и вршилац дужности премијера Аљбин Kурти рекао је да је Уставни суд својом …