НАЈНОВИЈЕ

Јевтић: Повратак је приоритет

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић посетио је данас косовско Поморавље. Посету је започео разговором са преседником општине Косовска Каменица, Бегзадом Синанијем у коме је било речи о повратку расељених Срба у ту општину.

„Наше министарство планира да и следеће године буде присутно у решавању горућих питања на територији ове општине. Један од разлога данашње посете јесте, да се са градоначелником договорио о приоритетима општине, а да које, ми као министарство можемо да помогнемо. Чињеница је да је општина Каменица прва општина која је изашла у сустрет када је у питању повратак“, рекао је министар Јевтић.

Далибор Јевтић је обишао малишане ОШ „Десанка Максимовић“ у селу Ајновце где им је уручио пакет школског прибора и слаткише.

„Будућност Српског народа на Космету је управо у образовању. Ми морамо да наставимо да улажемо у наше школе,  у нашу децу и то је главна порука данас у Ајновцу“, казао је Далибор Јевтић.

 

Како би деца Новог Брда имала срећно и безбрижно детињство, свечано је отворен вртић у Бостану, где су министар Јевтић и градоначелник те општине Светислав Ивановић уручили кључеве и присутним малишанима поделили поклоне.

Отварање спортског стадиона, који је део пројекта „Стабилизација заједница“ канцеларије ЕУ на Косову, обрадовало је младе спортисте села Станишор.

„Захвалио бих министру Јевтићу за пројекте које је реализовао у претходном периоду за све људе који живе на територији општине Ново Брдо. Данас смо разговарали о свим проблемима и питањима који муче наше суграђане. И обданиште и фудбалски терен су јако битни за омладину“, казао је градоначелник Ивановић.

Министар за повратак обишао је и социјално угрожене породице у Горњем Кусцу и Чуљковцима. За сутра је планирана посета Великој Хочи, Ораховцу и Зочишту којој ће му се придружити и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Погледајте и ...

Ђурић: Kрајњи циљ бомбардовања није и неће бити остварен

Kрајњи циљ НАТО бомбардовања – да Срба више не буде на Kосову и Метохији није …