Главна / Вести / Косово и Метохија / Општина Грачаница: Законска регулатива се мора поштовати

Општина Грачаница: Законска регулатива се мора поштовати

uzurpatori padalisteРуководство општине Грачаница и њен председник, Владета Костић, обавештавају јавност и своје становништво да ће без обзира на лицемерне изјаве појединих политичких неистомишљеника наставити са спровођењем закона у свим областима па и у области становања на територији општине.

“Недопустиво је да потпредседник Скупштине Косова, Слободан Петровић,  не познаје поштовање законске регулативе па му саветујемо да пре изношења изјава у јавност у вези становања на територији општине Грачаница  прочита Закон о становању. Као институција, општина Грачаница покушава да регулише област становања која је занемарена и запуштена јер се радило по рецепту који предлаже Слободан Петровић а који се заснива на непоштовању законских,и склапању договора ван институција према личним, приватним и родбинским линијама. Заменик председника Скупштине Косова би требало да буде ту да помогне спровођење закона и законских оквира а не да се ставља на страну узурпатора и оних који крше закон чији год да су. Господин Петровић имао је велике шансе и раније да као тадашњи заменик косовског премијера и министар локалне самоуправе спречи  узурпацију и помогне становништву које је у тешкој економској ситуацији. По овом али и свим осталим питањима која се тичу права и правде као и поштовање закона и бриге за своје становништво спремни смо да одговоримо на позив господина Петровића,  да се погледамо у очи и представимо будуће циљеве и анализирамо досадашње резултате”, навео је председник општине Грачаница Владета Костић.

Иначе, из СЛС-а данас је послат текст, у коме се образлаже став Слободана Петровића о ситуацији са становима у Грачаници и Бадовцу, а који гласи:

Поводом дешавања око станова у Бадовцу који су намењени за угрожене категорије, заменик Скупштине Косова Слободан Петровић изражава забринутост због новонастале ситуације. Поред свакодневних проблема који притискају грађане апсолутно ову ситуацију видим као непотребну и као сувисну. Просто је несхватљиво да Општина није пронашла модул за решење ситуације за све стране како не би интервенисала специјална полиција и довела до ситуације у којој се хапсе наши људи који немају излаза из тешке економске кризе“, сматра Заменик Скупштине Косова, Слободан Петровић.

Заменик Скупштине позива све стране на разговор и на проналазак решења, а уједно захтева од општинских власти да не користе присилне мере над својим грађанима осим у ситуацијама насиља.

„Дакле, треба у очи да се гледамо и кажемо: ако хоћемо циљ, а то је бољи живот морамо да хоћемо и средства која воде до тамо. Неће бити страшно да преузмемо проблеме у своје руке, без уплитања полиције и са нашим градјанима нађемо најбоља решења“, закључује Петровић.

Check Also

Витиа: Увешћемо нове мере како би спречили ширење коронавируса

Вршилац дужности косовског министра здравља Арбен Витиа поручио је вечерас да ће бити уведене и …