Главна / Култура / Грачаница: Отворена ликовна колонија „Јесен у Грачаници“

Грачаница: Отворена ликовна колонија „Јесен у Грачаници“

likovna-kolonijaЛиковна колонија „Јесен у Грачаници“, отворена је данас у атељеу Дома културе у Грачаници.

Седам младих уметника са простора Косова и Метохије имаће прилику да у наредна четири дана искаже свој таленат сликањем нечега што их свакодневно окружује и што је њима блиско, а то је косовски пејзаж и споменици српске културне баштине на Космету.

„Идеја Дома културе у Грачаници била је да организујемо још једну ликовну колонију, поред традиционалне „Видовданске ликовне колоније“, где ће учешће узети млади уметници са простора  читавог Космета. Колонија је тематска и ови млади уметници имају задатак да ураде по две слике на задату тему. Надам се да ће и ова колонија постати традиционална,  па ћемо сходно томе размишљати и о проглашењу најуспешнијег учесника и о евентуалним наградама“, каже уредник галерије Дома културе у Грачаници Небојша Јефтић.

Једна од учесника ликовне колоније Маја Тодић истиче да јој  је учешће на ликовним колонијама увек лепо искуство и да то очекује и од ове колоније.

„„Пошто је тема ове колоније свима нама блиска ја планирам да Грачаницу представим једним експресионистичким пејзажом. Драго ми је што ћу се у наредним данима дружити са својим колегама и разменити искуства“.

likovna_kolonijaБогољубу Степићу из Дреновца код Клине ово је прво учешће на неку ликовну колонију и ово ће каже „бити једно лепо искуство за све учеснике“.

Ликовна колонија „Јесен у Грачаници“ трајаће до недеље тринаестог децембра, а радови младих уметника биће изложени у галерији Дома културе у Грачаници.

Check Also

Дом културе „Грачаница“ припремио богат програм културних садржаја

Дом културе „Грачаница“ је за седму недељу ограниченог кретања и ванредног стања изазваног епидемијом вируса …