Главна / Вести / Косово и Метохија / Председник општине Грачаница Владета Костић о претњама и становима

Председник општине Грачаница Владета Костић о претњама и становима

vladeta kosticУ последњих пар недеља десило се више претњи, као и напада на приватну имовину неких од службених лица, односно функционера општине Грачаница, као и председника привременог органа општине Липљан. Након тога стигло је и неколико претећих порука, што је био повод да разговарамо са председником општине Грачаница Владетом Костићем.

– Индикативно је то да је рукопис на претећим порукама исти. Ми смо истрагу упознали са још неким доказима. Сада је на институцијама, дакле косовској полицији да утврди те сличности, да на основу рукописа, уколико сумњају на одређене извршиоце, утврде да ли је све то тачно и ако јесте, да се починилац приведе правди. Оно што плаши у целој овој ситуацији јесте да је истрага у дворишту др Миловановића нашла и бибер спреј. То је нешто што се подводи под оружјем.Дакле, неко је свесно и намерно ишао на то да науди др Миловановићу, да науди његовој имовини и застраши његову породицу. По мом мишљењу то не може да ради појединац, то је организована група која ординира у Доњој Гуштерици. Оно што мене растужује је да се ниједна политичка опција није огласила да осуди све те инциденте – каже Владета Костић.

Председник општине Грачаница причао је и о ситуацији са становима који су узурпирани и чије је ослобађање покушано претходне недеље.

Све о томе можете чути у разговору на снимку испод овог текста.

Check Also

Грачаница без струје-екипа КЕДС-а на терену

У пожару који се данас око 14 сати догодио близу Јаловине надомак Грачанице, изгорело је …