Главна / Вести / Косово и Метохија / Б.Стојановић: Бака Перса неће ићи у затвор

Б.Стојановић: Бака Перса неће ићи у затвор

DSCN7068Заменик премијера у косовској влади Бранимир Стојановић и заменик министра правде Нусрет Хоџа посетили су данас старицу Персу Стојковић у Паралову, која је пре пар дана добила извршну пресуду суда у Гњилану да плати казну од педесет евра или је замени затворском  казном од три дана.

„Казну да платим нећу, а у затвор ћу да идем ако их није срамота. Ја сам само бранила своје имање и никога нисам угрожавала“, каже седамдесетпетогодишња Перса Стојковић, која у Паралову живи са своја дава сина,  Драганом и Тихомиром.

Заменик премијера у Влади Косова Бранимир Стојановић разговарао је са старицом и обећао правну помоћ у разрешењу овог случаја.

DSCN7063„Бака Перса је ових дана одржала лекцију свима нама заједно и свим србима на Космету, како се брани своје имање ида су принципи некада много вреднији од било чега другог. Ја и моје колеге смо у међувремену разговарали и са главним тужиоцем на Косову, али и са многим другим људима који би морали да се побрину да се оваква пракса, где се злоупотребљава положај многих људи у систему и опрашта насиље, мора да се прекине и да ти људи буду кажњени“, рекао је Стојановић.

Стојановић је додао да бака Перса сигурно неће отићи у затвор,  али ће овај поступак морати да се обнови и да се право и правда морају испоштовати.

Бака Перса вечерас и сутра дочекује крсну славу Светог Николу и истиче да се нада да ће крсну славу прославити са својом породицом у миру и у својој кући.

Check Also

Агенција “Кимко турс” уз мере заштите редовно саобраћа

Након два ипо месеца због спречавања ширења коронавируса од 1.јуна отворени су административни прелази на …