Главна / Друштво / Грачаница: Свечано отворен Инфо центар

Грачаница: Свечано отворен Инфо центар

DSCN7094У центру Грачанице данас је свечано отворен објекат инфо центра чију је изградњу финансирала Општина Грачаница.

Објекат површине 25м2  служиће пре свега инфоримсању туриста, а у њему  ће бити изложен материјал са туристичком понудом Грачанице.

Градоначелник општине Грачаница Владета Костић каже да ће општина Грачаница у наредном периоду учинити све да унапреди туризам, као једну од веома битних привредних грана.

„ Дуги низ година Грачаница није успела да искористи потенцијале, као што су манастир Грачаница, Улпијана, као и свој положај и близину са осталим манастирима. Протекле две године ми смо успели да направимо помак у области верског турузма. Пројекат Инфо центра један је од најјефтинијих пројеката ове године али је и најзначајнији за саму општину. Инфо центар заједно са Туристичком организацијом Грачанице треба да допринесе да туризам у наредномн периоду буде једна од најразвијенијих привредних грана на територији наше општине“.

У објекат инфо центра биће пребачена и продавница сувенира, а у инфо центру ће бити запослена особа која ће у сваком тренутку пружати информације о свим туристичким атракцијама на централном Космету.

На пројекту изградње Инфо центра радили су студенти Факултета техничких наука према конкурсном задатку општине Грачаница. Најбољи рад имао је студент Александар Рајчић по чијем пројекту је и изграђен Инфо центар.

Check Also

Комуналац наставља акцију уређења гробља

Уочи обележавања јунских Задушница очишћена су и уређена скоро сва православна гробља. ЈКП-Комуналац спроводи акцију …