Главна / Друштво / Ђурић:Хуманитарна помоћ из Новог Сада и Бачке порука солидарности

Ђурић:Хуманитарна помоћ из Новог Сада и Бачке порука солидарности

DJUTRICХуманитарна помоћ,  дар ученика, родитеља и наставника града Новог сада, намењена школама у Метохији и централном делу Космета,  допремљена је данас у магацину предузећа „Метохија“ у Лапљем селу.

Испоруци помоћи присуствовали су директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, начелник Јужнобачког управног округа Зоран Милошевић и начелник школске управе у Новом Саду јован Вукчевић.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић захвалио се у име Владе Србије грађанима Новог Сада који су, како је казао, на овај начин показали солидарност са својим народом на Космету.

„Ову Нову годину на Космету дочекује више од 20.000 српских ђака и студената који са радошћу примају подршку и љубав коју добијају из других делова Србије. Мислим да порука солидарности, коју сваки од ових пакета садржи, њима значи много више од материјалног“, истакао је Ђурић и додао да је „нераскидива веза која постоји између Новог Сада и КиМ демонстрирана сталном бригом градоначелника Новог Сада и свих људи који представљају јужнобачки округ“.

Начелник Јужнобачког округа Зоран Милошевић захвалио се Канцеларији за Косово и Метохију на подршци и истакао да „као што су деца са Космета увек добро дошла у Новом Саду, тако и представници Јужнобачког округа желе да увек буду са својим народом на Косову и Метохији, не само материјално већ и својом емоцијом и љубављу која ће трајати вековима“.

Начелница Пећког округа Винка Радосављевић захвалила се на помоћи и истљакла да ово није први пут да у Метохију стиже помоћ из Јужнобачког округа, што србима из овог крају пуно значи као подршка и порука да нису сами.

„ Ја бих се посебно захвалила деци из Новог Сада који су издвајали од свог џепарца да би помогла својим вршњацима на КиМ. То је јака и лепа подршка, да на овом путу који је тежак, постоје људи који желе да помогну и да нам олакшају зај пут“.

Поред школског прибора, који ће бити расподељен школама у Метохији и на територији Косовског управног округа, пошиљка садржи и пакете хигијене који су намењени Епархији рашко-призренској.

Check Also

Агенција “Кимко турс” уз мере заштите редовно саобраћа

Након два ипо месеца због спречавања ширења коронавируса од 1.јуна отворени су административни прелази на …