Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Србија остаје посвећена дијалогу

Ђурић: Србија остаје посвећена дијалогу

marko-djuric-14Србија остаје посвећена дијалогу као једином путу за нормализацију односа са Приштином, али да то не подразумева одвојено чланство Косова и Метохије у Уједињеним нацијама изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

БЕОГРАД – Србија остаје посвећена дијалогу као једином путу за нормализацију односа са Приштином, али да то не подразумева одвојено чланство Косова и Метохије у Уједињеним нацијама изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

“Србија остаје посвећена дијалогу као једином путу за нормализацију односа са Приштином и решавање свих отворених питања. То за нас не подразумева одвојено чланство КиМ од Србије у УН, али то не значи да не треба да разговарамо о сарадњи институција Београда и Приштине у циљу стварања услова за бољи живот свих грађана на КиМ”, рекао је Ђурић Тањугу.

Ђурић је, коментаришући изјаву амбасадора САД Мајкла Кирбија да нормализација односа Београда и Приштине подразумева чланство Косова у УН, навео да је познато да Србија на статус Косова и Метохије гледа другачије од САД, па и на питање чланства у међународним организацијама.

“Уз захвалност амбасадору Кирбију на досадашњем доприносу развоју односа наше две државе, сматрам да наше односе треба да наставимо да јачамо као што смо са успехом чинили претходних година – не потенцирајући разлике, већ изолујући питања око којих се не слажемо”, навео је Ђурић.

Он је истакао да Србија остаје посвећена дијалогу као једином путу за нормализацију односа са Приштином и решавање свих отворених питања.

Извор: Танјуг

Check Also

Тужна слика гробаља на централном Космету

На највећем православном гробљу на Косову и Метохији у Приштини, за летње задушнице мало је …