Главна / Вести / Косово и Метохија / Спомен плоча отетим и убијеним здравственим радницима КБЦ Приштина

Спомен плоча отетим и убијеним здравственим радницима КБЦ Приштина

SPOMEN PLOCA  SLIKAНа иницијативу запослених у КБЦ Приштина са седиштем у Грачаници јуче је на хирушком одељењу у Грачаници постављена, затим и откривена спомен плоча лекарима и здравственим радницима, који су убијени и отети 1999. године током ратних дешавања на Косову Метохији.

Директор Клиничко-болничког центра др Звонко Ђурђевић рекао је да постоји нада да ће се колеге, који су отети једног дана вратити.

„Данас откривамо плочу колегама, професионалцима, добрим људима, који су пружали помоћ коме год да је била потребна“.

Остаћете у нашим срцима, у сећању обратио се присутнима др Драган Ничић.

„Не прође дан, а да не помислимо на вас. Прошла је деценија ипо како се срећемо у мислима.   Заувек ћете живети у нашим срцима и  сећању“.

На откривању споменика присуствовали су представници локалних смоуправа, начелници округа и заменик косовског премијера Бранимир Стојановић.

„Ову плочу коју данас откривамо сви заједно је само опомена да треба да наставимо нешто што су многи пре нас започели. Они нису размишљали и нису тражили изговоре да би нешто урадили, само су радили свој посао, лечили и помагали коме год да је била потребна медицинска помоћ“.

Спомен плоча је откривена и освештена петорици здравствених радника који су отети и убијени, др Андрији Томановићу, Дејану Неранџићу, др Горану Димићу, Светомиру Микићу, Миловану Шурбатовићу.

 

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …