Главна / Некатегоризовано / Костић: Набујали потоци и реке под контролом

Костић: Набујали потоци и реке под контролом

IMG_0646Четири домаћинства у улици „Девет Југовића“ претрпела су мању штету од атмосферских вода које су се са оближњих брегова слиле у овом делу Грачанице, изјавио је председник општине Грачаница Владета Костић, који је Бадње вече провео са мештанима, ватрогасцима и екипом Јавних служби на терену.

„Ради се о томе да је канал пробио на једном месту, и да су три до четири домаћинства, тачније само дворишта потопљена. Екипе су одмах изашле на терем. Ми дајемо све од себе да што пре решимо ову ситуацију. Оно што је најбитније, јесте, да реке које су прокопане на територији општине Грачаница, трпе притисак воде и немамо апсолутно никаквих проблема, осим на овом једном месту. Лично сам обишао сва места, на којима смо прошле године у ово време имали изливање река и потока и имали проблема са поплавама. Након интервенције на рашчишћавању апсолутно свих речних корита и потока, као и увала које су угрожавали пољопривредно земљиште, ситуација је сада апсолутно стабилна“ рекао је Костић.

Он је казао да ће се проблем становника у улици „Девет Југовића“ решити у току ове године, колико већ на пролеће. „За решавање овог проблема имамо резервисана средства и чекамо једино да нам временски услови дозволе да кренемо у реализацију пројекта“ рекао је председник општине Грачаница Бладета Костић.

IMG_0648Директор Јавних служби Владица Трајковић казао је да су вишедневне падавине  и велики доток атмосферских вода са оближњих брда главни проблем изливања у нижим котама, али, како је рекао, и несавесни приступ мештана, који нису дозвољавали током извођења радова на расчишћавању речних корита, да машине за прочишћавање канала прођу кроз њихова имања.

Како сазнаје Радио Грачаница, на целој територији покрајине, вишедневне падавине су проузроковале изливање река и потока из својих корита, што је довело до већих поплава у последња двадесет четири сата готово у свим општинама јужно од Ибра.

Прошлогодишњом акцијом на расчишћавању речних корита, општина Грачаница је готово у целости заштитила домаћинства и поља на својој територији.

Check Also

У српским срединама на КиМ регистроване још 22 новоинфициране особе вирусом корона

Према најновијим подацима у српским срединама на Косову и Метохији регистрована су 22 нова случаја заразе корона …