Главна / Култура / Промоција књиге “Одрешена неман” Александре Мандић

Промоција књиге “Одрешена неман” Александре Мандић

promocijaУ Дому културе у Грачаници одржана је промоција књиге Александре Будимир Мандић „Одрешена неман“. Неочекивано велики број посетилаца био је присутан на представљању прве књиге Александре Мандић, а велики, нови хол био је препун, тако да се тражило и место више. Александра Мандић нема књижевне амбиције, жеља јој је била да напише оно што јој лежи на души, оно што је у свом животу доживела и преживела, од губитка родитеља у кратком временском року, доласка на Косово и Метохију, све до формирања породице. Књига има пуно потресних сцена и никога ко је до сада стигао да је прочита није оставила равнодушним. „ Књигу сам посветила сенима мојих драгих родитеља Душану и Мирјани Будимир и мојој деци Филипу и Андреју, који су ми све у животу“, рекла је Александра Мандић. Искрена и отворена прича, која нам говори шта све човек може или мора да претрпи у животу је оно на чему се заснива књига, али и оптимизам , јер после свега, на Видовдан, ствари се у Александрином животу драстично мењају.

odresena_nemanРецензент књиге Ратко Поповић, говорио је о књизи и нагласио да је ово прва књига и да препоручује Александри да настави да пише. Ово је књига исповести, трагање и претрага за изгубљеним, за неоствареним, за временом бесповратним са чијом стварношћу у новим околностима треба наставити живот.Александра преноси своју причу и искрену љубав. Тражи топлину родитељског сна и сигурност дома – навео је у рецензији Ратко Поповић. Наш познати књижевник осврнуо се и на број окупљених посетилаца на овој промоцији и навео да је тако пуно људи требало да дође и у порту манастира Грачаница 27. јуна на Видовданско песничко бденије и поздрави Патријарха Иринеја и уручење специјалне Грачаничке повеље.

Новинар Живојин Ракочевић, уједно и песник и професор књижевности, нагласио је да на данашњи живот велики утицај има телевизија, као и емисије намењене широком слоју становништва, па да се самим тим, то често одражава и на све друге сфере. Његово је мишљење да Александра треба да настави да се бави писањем и да је њена проза искрена и чиста.

Новинар Жарко Јоксимовић поздравио је првенац Александре Мандић, наводећи да у књизи има веома дирљивих и потресних сцена, али и да је љубав круна ове животне приче. Аутор књиге Александра Будимир Мандић, видно узбуђена и потресена захвалила је свима на подршци и нагласила да је данас срећна жена са двоје златне деце, али да је једноставно пожелела да пренесе на папир све оно што је доживела и да то подели са другима. Готово сви посетиоци ове промоције показали су велико интересовање за књигу и на лицу места затражили потписани примерак.

potpisivanje

Check Also

Ахмети: Случај Јамајка – а одговорност?

Градоначелник Приштине Шпенд Ахмети изјавио је да је лансирање лажне вести да је Јамајка признала …