Главна / Спорт / Нема нико јачи, „делфини” наставили доминацију у Европи

Нема нико јачи, „делфини” наставили доминацију у Европи

Репрезентација Србије освојила је златну медаљу на Европском првенству у ватерполу, након што је у великом финалу савладала Црну Гору са 10:8 (1:3, 2:1, 3:2, 4:2).  Треће узастопно злато за српске ватерполисте на шампионатима старог континента.

Дуги низ година су ватерполисти Србије доминирали базенима широм Европе и света. Данас су наставили са супериорним играма, али овај пут су то урадили у Београду, пред својим народом.

Додуше, велико финале је било драматично, пошто је Црна Гора одиграла одличан меч, водила већи део меча, али су момци Дејана Савића, када је било најпотребније, одиграли храбро, одважно и преломили меч у последњој четвртини.

Можда је неко и посумњао, али, најважније, нису они… Нису поклекли нити једног трена, већ су својом, препознатљивом игром, преокренули резултат и на крају славили против великог ривала.

Након финалне утакмице, биће приређен свечани дочек за српске ватерполисте на балкону Старог двора, али и за шест ученика Математичке гимназије, који су освојили медаље на Међународној олимпијади у Казахстану.

После меча, предвиђен је забавни програм, а ватерполисти и млади математичари се на балкону Старог двора очекују око 21 сат.

Свечаном дочеку присуствоваће градоначелник Београда Синиша Мали и председник Скупштине града Никола Никодијевић.

Check Also

Нема спортских дешавања, док траје борба против епидемије

У оквиру ванредних мера које се спроводе у циљу борбе против епидемије корона вируса, обустављено …