Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић осудио хапшење Оливера Ивановића

Ђурић осудио хапшење Оливера Ивановића

Управо у тренутку када смо помислили да правосуђе на Косову и Метохији не може спасти на ниже гране, тортура над политичким затвореником Оливером Ивановићем данас је добила незамислив обрт његовим поновним ничим изазваним утамничењем, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

Као да није било довољно то што је Ивановић обесправљен и понижен срамним првостепеним поступком који је против њега вођен и пресудом која му је изречена, већ је демонстрација силе антиправног правосуђа на Косову и Метохији морала да добије и овај коначни апсурдни облик.

Силеџијским понашањем оних који би по природи ствари морали да буду заштита од силе и насиља, данас су скинуте све маске, и пред нама је огољено демонстрирана сва беда друштва у којем Срби на Косову и Метохији живе.

Срамно и кукавичко тактизирање такозваних правосудних органа на Косову и Метохији, који су сачекали завршетак јучерашње рунде дијалога у Бриселу да би се осмелили на овај корак, показује сав јад такозваног правног и демократског система који тренутно постоји на тој територији.

Србија и српски народ овај безуман акт не доживљавају као чин насиља над појединцем, мада би и то био довољан разлог за најоштрију реакцију, већ као песницу у лице и нашој држави и нашем народу.

Србија и српски народ ће стајати иза Оливера Ивановића и умети да одговоре на врло громогласан начин.

Check Also

Ноћ на северу КиМ протекла мирно, 12. дан протеста

На северу Косову и Метохији ноћ је протекла мирно, а испред општинских зграда у Зубином …