Главна / Култура / Представа “Развојни пут Боре Шнајдера” приказана публици у Грачаници

Представа “Развојни пут Боре Шнајдера” приказана публици у Грачаници

12647838_1348082621883970_1274893214_nПозоришна представа „Развојни пут Боре Шнајдера“ у режији Бобана Скерлића, приказана је вечерас на сцени Дома културе у Грачаници.

Ово познато дело класичне домаће књижевности угледног писца Александра Поповића је према оцени позоришне критике проглашено најбољим драмским делом последњих педесет година.

“Да се премијера игра у Грачаници је посебно и јединствено искуство и надам се да ће се поновити и да ће и у осталим местима бити овако прихваћена”, рекао је режисер Бобан Скерлић.

Писац прати неколико релација, од којих су најважније социјалистички друштвени миље, у коме се успињу неспособни и за послове неприпремљени каријеристи, оцртани сукоб друштвеног и приватног посла, као и сусрет малог, анонимног човека са идеологијом, њеним језиком и законима.

Поред Игора Дамњановића у улози Боре Шнајдера, играли су и Дејан Цицмиловић-Селимир, Бранко Бабовић-Пикља Ширгић, Небојша Ђорђевић-Витомир Камбасковић, Бојан Стојчетовић-Шпира Клонфер, Милан Васић-Милоје, Аника Грујић-Лина, рођена Перекитка, Ивана Ковачевић-Розика и Александра Цуцић-Гоца.

Check Also

“Касица прасица” у среду у Дому културе “Грачаница”

У Дому културе у Грачаници у среду, 22. марта 2023. године са почетком у 20.00 часова премијерно …