Главна / Вести / Косово и Метохија / Пољопривредницима уручени мотокултиватори-донација Канцеларије за КиМ

Пољопривредницима уручени мотокултиватори-донација Канцеларије за КиМ

12605370_947891868626455_8228382958515316867_oПомоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију др Зоран Бојовић, уручио је данас у спортској сали у Лапљем Селу, 26 мотокултиватора са приколицом, фрезом или косачицом пољопривредницима повратницима из Новог Брда, Косовске Каменице, Гњилана, Ораховца и Приштине.

„Донација је обезбеђена у оквиру наставка спровођења политике подстицања процеса одрживог повратка и реализације суфинансирања пројекта ИПА 2012 – Подршка унапређењу животних услова повратника и затварању колективних центара. Данас су из свих општина добили ове машине и надам се да ћемо олакшати њихов рад. Ово је део помоћи који ће ове године бити упућен нашим људима на Косову и Метохији. Мотокултиватори стижу на време за пролећне радове, а очекујем да током године буде још доста сличних активности, посебно у домену поделе садница, кошница са пчелама, ђубрива и семенског материјала, што ће омогућити да пољопривредна домаћинства производе за себе, као и да своје производе пласирају на тржиште” рекао је Бојовић.

Он је додао да су” то изузетно квалитетне и скупе машине које ће бити од велике помоћи пољопривредницима да раде и живе од свога рада“.рекао је Бојовић.

Пољопривредници су се захвалили Канцеларији за КиМ што брине за свој народ и што их не заборавља.

Подсећамо да је у претходној фази овог пројекта током протекле године додељена помоћ повратницима у општинама Пећ, Исток, Клина, Урошевац и Гора у виду 50 пољопривредних машина и опреме, а у децембру 2015. године повратницима и интерно расељеним лицима из Новог Брда, Косовске Каменице, Гњилана, Ораховца и Приштине уручено је 15 пластеника и 10 казана за ракију.

Check Also

Одржан састанак са руководством фудбалских клубова са централног Kосова

Данас је на Спортском комплексу “Драган Џајић”у Грачаници одржан састанак са руководством фудбалских клубова са …