Главна / Вести / Косово и Метохија / Косовска влада не прихвата захтеве о мобилној телефонији

Косовска влада не прихвата захтеве о мобилној телефонији

mobilni_telefonКосовска влада саопштила је јуче да не прихвата захтеве српске делегације о мобилној телефонији и да нема договора о том питању. Шефица делегације Приштине у преговорима о имплементацији бриселског споразума Едита Тахири, како се наводи, о могућности приближавања ставова око телекомуникација у Бриеслу разговарала je са директором за западни Балкан Пјером Мирелом и Николасом Цендровичем из Дирекције Европске комисије за проширење.

Представници ЕУ су на састанку представили последње захтеве српске стране који се односе на области мобилне телефоније, које је косовска делегација након разматрања одбила наводећи да остаје при ставу да могуће решење треба да буде у складу са косовским законима и европским принципима, наведено је у саопштењу.

Тахири је, како се додаје, на састанку рекла да српска страна треба да схвати да “сталном логиком илегалних уплива не може да допринесе нормализацији и успостављању сарадње”.

Она је изразила спремност косовске стране да се наставе напори за изналажење решења и постизање споразума, саопштено је у Приштини. 

Check Also

Укидање приштинске таксе – полумере или Куртијев трик

Постепено укидање таксе на српске производе није одлука косовске владе већ једнострани предлог њеног премијера …