Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Само снажна Влада у Београду може да парира предстојећим изазовима

Ђурић: Само снажна Влада у Београду може да парира предстојећим изазовима

djuricДругог дана посете централном Космету директор Канцеларија за КиМ Марко Ђурић, обишао је данас неколико највећих српских средина на територији општине Липљан. Ђурић је најпре у селу Горња Гуштерица обишао две вишечлане социјално угрожене породице Живић и Марковић, које су уз помоћ Канцеларија за КиМ добиле адекватан стамбени простор.

Ђурић је симболично у употребу пустио и мост преко реке Јањевке, чију је изградњу са 1.400.000 динара финансирала Канцеларија за КиМ.

„Борба за наш опстанак на КиМ је борба која мора да се води на два колосека. Један колосек је политичка борба за већи степен политичких права, а други је борба за квалитет живота и опстанак сваког нашег човека, места и села. Борићемо се и за формирање ЗСО и за решавање нагомиланих проблема, које наш народ овде има, да би лакше остали и опстали на овом простору“, нагласио је Ђурић.

djuricЂурић је, такође, обишао ПУ „Сунце“ у Доњој Гуштерици где је након дружења са малишанима изразио задовољство чињеницом да готово свака српска породица на овом подручју има троје и више деце.

„У српским срединама на централном Космету буквално врви од деце и обавеза Србије и свих нас је да осигурамо да та наша деца, која оплемењују овај простор, имају услове за безбрижан живот и нормалан развој“.

Своју посету директор канцеларије за КиМ је наставио обиласком села Добротин, где је у просторијама Дома културе одиграо партију шаха са пензионерима, а након тога из препуне сале Дома културе у Доњој Гуштерици поручио да ће Влада Србије и Канцеларија за КиМ наставити да се боре за што је могуће бољи положај и опстанак нашег народа на Косову и Метохији.

„Једини начин да сачувамо наше присуство овде је да будемо уједињени. Овде на КиМ можемо да будемо уједињени око опсатнка  само ако иза себе имамо djuric11снажну Владу у Београду, која може да се ухвати у коштац са оним променама које су Србији потребне да би била модерна земља, способна да парира изазовима који нам предстоје. Таква Србија је Србија за коју се бори наш премијер Александар Вучић“, истакао је Ђурић.

Ђурић је мештане позвао да 24. априла изађу на гласање и гласају за свој опстанак по сопственој савести.

Трибином у Доњој Гуштериоци директор Канцеларије за КиМ завршио је дводневну посету Космету.

 

Check Also

Пет радника притворске јединице и здравствени радник инфицирани коронавирусом

Пет радника поправне службе и здравствени радник притворске јединице у Митровици, инфицирани су коронавирусом, преноси …