Главна / Економија / Жене предузетници данас на конференцији у Грачаници

Жене предузетници данас на конференцији у Грачаници

DSCN7794Другог дана међународне  пролећне конференције у бизнис центру у Грачаници данас је одржан састанак на коме су жене предузетници из читавог региона имале прилику да размене искуства и представе своје бизнисе.

Домаћин скупа градоначелник општине Грачаница Владета Костић пожелео је добродошлицу учесницама конференције и рекао да  развој женског предузетништва има велики значај за читави развој економије и да сеу том смислу мора ухватити корак са Европом.

„Бизнис центар који је недавно изграђен у Грачаници је  замишљен као место  где треба да се размењују искуства али и информације свих субјеката којима су у фокусу економски и привредни развој. Свакако да и овај форум жена предузетница који се данас одржава у Грачаници доприноси, не само теми о којој причамо,  већ и родној равноправности“.

Организатор скупа, директор НВО РЕА Приштина Ахмет Јетулаху Мети рекао је да на овој конференцији учествује око 160 жена из читавог региона.

„На овој конференцији учешће ће узети жене са Косова, из Турске, Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине и Албаније и ово је добра прилика да оне размене искуства сопствених бизниса и да уколико имају заједничке интересе можда остваре и неку сарадњу“.Учеснице конференције ће током боравка у Грачаници обићи културно-историјску баштину овог простора, а скуп се сутра наставља у Косовској Митровици.

DSCN7799

Check Also

Ракић и КФОР уручили заштитну опрему

Захваљујући сарадњи са командантом Кфора, градоначелник Горан Ракић је данас уручио заштитну опрему и дезинфекциона …