Главна / Вести / Косово и Метохија / Трибина СНС о борби против корупције

Трибина СНС о борби против корупције

tribinaУ препуној Галерији Дома културе у Грачаници одржана је  47. трибина Српске напредне странке под називом „Борба против корупције“. Више од две стотине активиста Српске напредне странке поздравило је долазак члана Главног одбора и председника Савета за борбу против корупције (СЗБПК) Угљешу Мрдића, подпредседника СЗБПК Николу Јеленковића, академика проф.др Костадина Пушару, чланове Извршног одбора СНС Владету Костића и Бранимира Стојановића.
Члан Извршног одбора Српске напредне странке и заменик премијера у привбременим Косовским институцијама Бранимир Стојановић отворивши трибину истакао је да се само уједињени и сложни можемо изборити са највећом пошести савременог доба, корупцијом која је у добром делу сузбијена одлучном борбом председника Александра Вучића и његових сарадника, али не и искорењена.
„Да би ова „болест“ била уништена у корену морамо сви заједно да уложимо напоре да помогнемо премијеру јер само тако можемо гледати у светлу будућност, а она може доћи само ако 24. Априла изађемо на биралишта, заокружимо број 1. и дамо глас нашем председнику, рекао је Бранимир Стојановић“.
Председник СЗБПК Српске напредне странке Угљеша Мрдић говорио је о томе колико је значајно иу битно да као појединци дамо допринос борби против корупције, евидентирамо случајеве и обратимо се за помоћ. „Свако од вас понаособ може у сваком тренутку да се обрати нашем тиму транспарентно или анонимно и укаже на све оно што сматра да подлаже корупцији. На тај начин можемо да помогнемо себи, својима и нашем председнику да настави борбу са којом се узео у коштац од првог дана. 24. Априла гласајмо за Српску напредну странку. Гласајући за број 1. гласамо против корупције и отварамо пут Александру Вучићу да још енергичније делује против највеће пошасти савременог друштва“, рекао је Угљеша Мрдић.
Проф.др Костадин Пушара и господин Никола Јеленковић говорили су о значају превенције, раног откривања и узбуњивања коруптивних деловања. По њиховим речима јако је битно да се кортупција препозна на време и да као савесни грађани правовремено делујемо, доставимо информације и потрудимо се да до корупције не дође. „Добар пример могао се чути вечерас у овој сали да је правовременим деловањем указано на могуће коруптивно деловање особе у правосудном систему, и то је показатељ доброг примера борбе против корупције, како и на који начин се требамо борити“, рекао је господин Јеленковић.
Члан Извршног одбора СНС и председник општине Грачаница Владета Костић рекао је да и данас постоје људи за које се предпоставља да су део корупције. Овде постоје два система у којима треба деловати и за које је потребна помоћ наших пријатеља који су вечерас присутни. „У просвети и здравству постоје проблеми који се перманентно морају решавати. Управо у тим институцијама посебно у неким фондовима седе људи чије присуство можемо окарактерисати као страначку инфраструктуру СПС који буџет Републике Србије користе за страначко функционисање. То се мора зауставити. Ми ћемо се са тим борити институцијално и из кућа, појединачно и заједнички“, рекао је Владета Костић.

Извор: СНС Грачаница

Check Also

Срђан Поповић потписао меморандум са УСАИД-ом о почетку програма легализације

Председник општине Грачаница Срђан Поповић потписао је данас са представницима УСАИД-а и „Chemonics internacional inc.“ …