Главна / Друштво / Нови инвентар за ОШ „Миладин Митић“ у Лапљем Селу

Нови инвентар за ОШ „Миладин Митић“ у Лапљем Селу

pomocИталијанска организација „Трентина помоћ Балкану“ која већ десет година ради на простору КиМ, донирала је данас Основној школи „Миладин Митић“ у Лапљем Селу школски инвентар у вредности од 40.000 евра. Иницијативу за овај пројекат покренуо је Адмир Мехмети, директор НВО „Романи иницијатива ХАК“, која већ годинама сарађује са овом италијанском организацијом.

„Идеја да спроведем једну овакву донацију потекла је након једног родитељског састанка мојој деци која похађају истурено одељење ове школе у Преоцу, где сам видео да деца седе на столицама и у клупама које су јако оштећене. Одмах сам ступио у контакт са својим пријатељем Беришом из организације „Трентина“ и договорили смо се да помогнемо овој школи“, истакао је kompjuteriМехмети.

ОШ „Миладин Митић“ у Лапљем Селу једна је од три највеће школе на централном Космету, а за 420 ученика, који тренутно похађају наставу у овој школи, према речима директора Љубише Караџића, донација ће свакако бити од велике користи.

„Веома сам задовољан што је инвентар који се састоји од столица, клупа, ормара, рачунара и тв пријемника, квалитетан и што ће тај квалитет значајно допринети настави“, нагласио је Караџић.

Италијанска организација „Трентина помоћ Балкану“ до сада је помагала и општинама Обилић, Косово Поље и Партеш.

Check Also

На северу Косова оболео затворски чувар, а још седам особа са симптомима

Ситуација у вези са ширењем заразе коронавируса на северу KиМ је изузетно забрињавајућа, оболео је …