Главна / Култура / Премијера представе Ревизор у Дому културе

Премијера представе Ревизор у Дому културе

revizorДом културе ,,Грачаница” и Народно позориште Приштина најавили су изузетан позоришни догађај за среду.  Премијера представе ,,Ревизор” по тексту великог руског писца Николаја Гогоља биће одржана у среду 30. марта 2016. у 20 часова на Великој сцени Дома културе.
Нова поставка Гогољеве комедије изводи се у продукцији Народног позоришта Приштина.

Ово класично дело руског реализма режирао је Мауриси Фаре, швајцарски редитељ родом из Каталоније који тренутно ради као арт директор “Монбижу театра” у Берлину, чиме се најављују нове представе у поставкама страних редитеља током ове године у Народном позоришту Приштина са седиштем у Грачаници. Ово је иначе трећа овогодишња премијера приштинског ансамбла.
Прослављено Гогољево драмско дело за тему има корупцију у царистичкој Русији и додворички малограђански однос у провинцијалним срединама према вишим инстанцама власти. И два века након што је написана, ова комедија је и даље актуелна у опису ситуација и карактера људи и менталитета у свим друштвима на Балкану и шире.

У представи, поред глумаца из ансамбла Народног позоришта Приштина, Милан Васића, Анике Грујић, Бојана Стојчетовића, Бранка Бабовића и Небојше Ђорђевића, играју и гостујући сарадници приштинског театра Александар Михаиловић, Јасминка Хоџић и Бојан Вељовић.

Цена улазнице је 300 динара.

Check Also

Дом културе „Грачаница“ припремио богат програм културних садржаја

Дом културе „Грачаница“ је за седму недељу ограниченог кретања и ванредног стања изазваног епидемијом вируса …