Главна / Култура / „Ревизор“ сутра у Грачаници

„Ревизор“ сутра у Грачаници

kzs_revizorПриштинско народно позориште сутра ће се публици у Грачаници премијерно представити још једним познатим комадом. Представу Ревизор, по тексту великог руског писца Николаја Гогоља режирао је швајцарски редитељ пореклом из Каталоније, Мурицио Фаре.

На конференцији за штампу, поводом сутрашње премијере, глумац Милан Васић, који у представи има улогу ревизора, рекао је да му је велика част што је радио са једним оваквим редитељем и да ће једног дана моћи тиме да се хвали.

„Јако сам поносан на целу представу, глумачка подела је сјајна и ово је први пут да дан пред представу можемо да кажемо да смо потпуно спремни. Имам ту част да играм главну улогу у представи, коју режира један страни редитељ, који има потпуно другачији стил и другачије гледање на позориште, што ми као глумци у Србији немамо често прилике да осетимо“, нагласио је Васић.

Редитељ представе Маурицио Фаре рекао је да је тема представе оно што је заједничко за готово све земље на Балкану, а то је корупција.

„То је нешто што нас још увек спаја и иако је ово дело Гогољ написао пре скоро два века изгледа као да је написано јутрос“.

Премијера представе биће одржана сутра од 20 сати, а одрговарајући на питање новинара какву посећеност очекује, глумац Милан Васић рекао је да очекује ће бити добра као и до сада.

„На нашим представама има око 150 гледалаца, док у београдским позориштима има око тридесетак. И ту смо бољи“, рекао је Васић, шаљивим тоном.

Check Also

Представа “Мали принц” Малог театра изведена у Грачаници

Публика у Грачаници, како млађи, тако и старији, али у највећем броју малишани, имала је …