Главна / Друштво / Грачаница: Стан полио бензином па запалио

Грачаница: Стан полио бензином па запалио

 

IMG_2568Током исељавања станара из узурпираних станова у згради на Падалишту у Грачаници, којем су присуствовали припадници КП, дошло је до инцидента. Наиме, један од станара који су требали данас да се иселе, стан је полио бензином и запалио. Захваљујући интервенцији ватрогасне јединице из Лапљег Села пожар је брзо локализован чиме су спречене теже последице, а починиоц је приведен у полицијску станицу у Грачаници.

Директор одељења за урбанизам и просторно планирање Дејан Јовановић каже да првог априла истиче додатни рок, који је дат станарима који су се бесправно уселили и да они ни овај рок нису испоштовали.

IMG_2569„Ово је наставак процеса осолобађања узурпираних станова, који су у власништву општине Грачаница. С обзиром да су исцрпљени сви могући рокови и да смо ми кренули са принудним исељењем децембра прошле године где је, такође дошло до мањих инцидената, ми смо из безбедносних разлога тај процес одложили за први април, што је био задњи рок за исељавање. Ми смо дужни и као општина Грачаница и као дирекција за становање да ослободимо те станове и уступимо их породицама којима су додељени на легалан начин“, нагласио је Јовановић.

Данас су ослобођена три од укупно осам бесправно усељених станова, а наредних дана према најави надлежних, биће ослобођено и преосталих пет.

 

Check Also

Марко Ђурић: Седам векова дуга традиција српске медицине на Косову

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић указао је данас да је седам векова …