НАЈНОВИЈЕ

Обезбеђен смештај за Станишковиће

ce742d950ca63a98d59ecec5eba0da2e_XLЗа четворочлану породицу Југослава Станишковића, која је добровољно напустила узурпирану кућу у Новом Бадовцу, општина Грачаница обезбедила је привремени смештај у тзв. `згради солидарности` у Грачаници.

Привремени смештај обезбеђен је захваљујући ангажовању Службе за становање општине Грачаница док се трајно не реши стамбено питање ове породице расељене из Граца.
Директор одељења за урбанизам каже да је општина Грачаница приоритетно учинила још један племенит чин за људе којима је помоћ најпотребнија.

„Ова вредна породица живи у веома тешким условима уз ниска новчана примања и није у могућности да побољша свој материјални положај. Глава породице Југослав вредно ради и цео дан проводи у приватној фирми како би издржавао своју породицу. Са целом ситуацијом упознат је био и председник општине Грачаница Владета Костић, који је од Службе за становање затражио приоритетно решавање њиховог стамбеног питања. До решења се дошло захваљујући председнику Привременог органа општине Приштина Љубинка Караџића који је на привремено коришћење уступио стан у згради чији је власник СГ Приштина“, каже Јовановић за сајт општине Грачаница.
На предлог председника општине Грачаница породица Станишковић је два пута добила једнократну помоћ од по 300 евра.
Станишковићи који су се данас уселили у нови стан, задовољни су и захвални на помоћи коју им је пружила општина Грачаница, након што су прошле године добровољно напустили кућу у Новом Бадовцу у којој су боравили нелегално.

„Општина је помогла доста, обезбедила је након мирног договора кров над главом за мене, супругу и двоје мале деце. То је све што сам тражио јер због малих новчаних средстава нисам био у могућности да решим овај велики проблем. Ово је доказ да се проблеми могу решавати на миран и људски начин“, каже Станишковић за сајт општине Грачаница.
Директор општинског одељења за урбанизам Дејан Јовановић најавио је да ће Служба за становање општине Грачаница наредне недеље почети са обиласком породица које су конкурисале за `Социјалну карту становања`, као и да ће проблеме решавати у складу са приоритетима.

 

Погледајте и ...

Удружење пензионера у Грачаници обнавља евиденцију и упис чланства

Удружење пензионера централног КиМ са седиштем у Грачаници,  годинама уназад нема своје просторије али и …