четвртак , 13 децембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Донација Републике Србије уручена расељеним породицама у Грачаници

GRADJEVINSKI MATERIJALУ циљу економског оснаживања  домаћинстава у српским срединама на централном Космету, Комесеријат за избеглице и интерено расељана лица Републике Србије, Канцеларија за Косово и Метохију и СГ Приштина са седиштем у Грачаници уручили су донацију у грађевинском материјалу, опреми пољопривредној механизацији за 28 интерно расељених и социјално угрожених породица на овом подручју, казао је председник Привременог органа СГ Приштина Љубинко Караџић.

„Један број породица је решио проблем становања, а док неке породице којима је било потребно економско оснаживање тј. имали су неки свој започети посао, помогли смо им само  да живе од свог рада. Иначе је ово био програм за расељена лица и интерно расељена лица преко Комесаријата за расељена лица и Канцеларије за КиМ. Скупштина града Приштина сваке године добија преко конкурса Комесеријата за избеглице и расељена лица грађевински материјал и економско оснаживање. Успешно сарађујемо, јер та средства усмерујемо на  породице које испуњавају све услове конкурса који се расписује. У предходном периоду педесет породица је добило грађевински материјал, а осамдесет је добило преко конкурса економски опстанак као што сам рекао да сами живе од свог рада“.

Једна од породица која је добила грађевински материјал је седмочлана породица Марка Ђорића која живи 17 година као подстанари у Грачаници.

„После седамнаест година када сам са породицом протеран из Приштине коначно ћу са својим родитељима и са својом породицом супругом и двоје малолетне деце имати свој кров над главом. Доста ми је олакшано, могу да започнем кућу и да више не плаћам стан“.

Погледајте и ...

Насловница Илустроване опет тема, Министарство осудило

Министарство културе и информисања критиковало је данас насловну страну Илустроване Политике, али и саопштило да …