Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић: Опстанак подједнако важан као и повратак

Јевтић: Опстанак подједнако важан као и повратак

jevticМинистар за заједнице и повратак Далибор Јевтић је данас посетио општину Ново Брдо, приликом које је са градоначелником Светиславом Ивановићем потписао Меморандум о подршци инфраструктурним пројектима у овој општини, тачније комплетном уређењу и асвалтиарању два пута.

По потписивању Меморандума, министар Јевтић је рекао да ће у најскорије време бити реализована изградња две путне деонице, које су веома значајне за становнике Новог Брда и истакао да ће министасртво на чијем је челу наставити подршку овој општини када су у питању приоритетни пројекти.

„ Приоритет у раду Министарства за заједице и повратак јесте да се бавимо свим оним питањима која суштински значе не само за повратак већ и за опстанак људи на овим просторима. У том смислу ова два пројекта која ћемо реализовати управо за циљ имају пре свега да се у инфраструктурном смислу грађанима Новог Брда обезбеде добри услови, који подразумевају не само међусобно повезивање већ и функционисање у другом смислу те речи“, казао је министар.

Министар Јевтић је такође рекао да Министасртво за заједнице и повратак у овој општини не реализује само ове пројекте, већ да је за МЗП-у значајно да и у другим сегментима онога што министарство има као обавезу помоћи реализује када је Ново Брдо у питању, као што је питање индивидуалног решавања проблема одређених породица које су најугроженије на овим просторима, јер опстанак има подједнаку важност као о повратак.

DSCN8070Након сусрета са градоначеником Новог Брда, Ивановићем, Јевтић је у овој општини обишао и села Јасеновик, породицу Стојковић, којој је министасртво изградило кућу, где му је у знак захвалности уручена уметничка слика,  а у селу Зебинце је породици самохраног родитеља четворо мале деце (Тијана (12), Михајло (10), Александар (8), Даница (6) ) Жики Костићу обећо изградњу новог дома, а малишанима уручио поклоне, и том приликом нагласио да деци што пре треба обезбедити кров над главом.

„Желим прво да се захвалим Костићима што су нас овако лепо дочекали. Радост на лицима ове деце је нешто што показује колико њима и овако малим поклони значе. Деца који као сами што видите живе у врло тешким условима. Ми смо данас овде како би смо пре свега овој деци рекли  да ћемо да им обезбедимо боље услове за живот. Министарство за заједнице и повратак ће заједно са општином Ново Брдо у што краћем року овој деци обезбедити да имају своју собу, свој кров над главом и на тај начин да им омогућимо да имају минимум услова за сретно детињство и за узрастање у овим крајевима, а видели сте и сами какав је пут и како је тешко и доћи до овог места, па ћемо, а и данас је то потписано са општином Ново Брдо уредити и пут, тј асфалтирати пут и на тај начин помоћи да ових петнаестак породица колико овде живи, добије оно што би трбало да буде нормално у двадесет првом веку. Ми смо недалеко одавде и Антићима направили кућу и наставићемо да помажемо“, истакао је министар Јевтић обраћајући се медијима.

Градоначелник Новог Брда Светислав Ивановић је захваливши се министру у име свих грађана Новог Брда, сарадњу између Министарства за заједнице и повратак, посебно са министром Јевтић и општине оценио као веома значајном, рекавши да она иде узлазном путањом.

„ Захваљујући министру Јевтићу ми смо урадили много пројеката који су од виталног значаја за општину Ново Брдо. Потписивањем Меморандума данас је министар у Ново Брдо донео лепу вест, јер су пројекти који ће се реализовати веома битни“

На свим локацијама које је обишао министар Јевтић заједно са градоначелником Новог Брда сачекало га је више десетина мештана, у знак изражавања захвалности на несебичној подршци општини Ново брдо по свим питњима важним за опстанак и повратак.

Check Also

Срђан Поповић честитао Светски дан Рома

Председник општине Грачаница Срђан Поповић честитао је данас Светски Дан Рома свим припадницима ромске националне …