Главна / Вести / Косово и Метохија / Ако бојкотују изборе, прете именовања општинских челника на северу

Ако бојкотују изборе, прете именовања општинских челника на северу

oliver_ivanovicПредседник грађанске иницијативе Србија, демократија, правда Оливер Ивановић упозорио је данас да би представници косовске владе могли обавити именовања општинских челника на северу Косова, ако Срби буду бојкотовали локалне изборе.
Ивановић је рекао да ако не буде избора на северу Косова, односно избори буду бојкотовани, онда постоји опасност од именовања, што значи да ће скупштине општина на северу покрајине бити састављене од именованих лица.
Он је нагласио да та именовања неће обавити Београд већ Приштина и да то већ овога тренутка треба да буде јасно свима онима који се противе евентуалној одлуци Владе да се овде организују избори.
Ивановић, који је бивши државни секретар у Министарству за Косово и Метохију, рекао је да за њега нема никакве дилеме да ли треба да учествује на изборима ако Влада Србије буде јасна и правовремена у свом ставу око овог питања.
“Ако Влада Србије свој став о изборима донесе у наредних месец-месец и по дана онда имамо времена да се спремамо за изборе”, рекао је Ивановић.
Локални избори на Косову заказани су за 3. новембар, а избори ће бити одржани и у општинама на северу Косова, што је договорено бриселским споразумом косовског и српског премијера Хашима Тачија и Ивице Дачића. Одлуку о одржавању локалних избора донела је косовска председница Атифете Јахјага на основу закона о локалним изборима на Косову и након консултација са политичким партијама и Централном изборном комисијом.

Check Also

“СВЕ ШТО САМ САЊАО И ОЧЕKИВАО – ТО СЕ ОСТВАРИЛО”! Срећа и радост у породици Здравковић због чувене хармонике – немерљива!

Пословна сарадња или пријатељство – линија је понекад заиста танка, али када се споји и …