Главна / Друштво / Сплаварење Ибром ” Спуст без граница”

Сплаварење Ибром ” Спуст без граница”

ibar_igre_bez_granicaЗа викенд 13. и 14. јула у општини Лепосавић биће одржана традиционална, 10.  по реду манифестација “Сплаварење низ Ибар“. Симболичан назив манифестације је „ Спуст без граница“. Организатори манифестације шаљу не насилну и пријатељску поруку свима који желе да наметну границе тамо где не постоје и да Јариње то није и не може бити.

Млади из Омладинске иницијативе из Лепосавића и Туристичке организације Рашка удруженим снагама, пре десет година кренули су у реализацији првог спуста и она се већ десету годину за редом одржава у месту Постење одакле креће спуст према Рашки .

spust_bez_granicaКреативност, екологија и дружење на реци Ибар основни је задатак учесника од 8 до 88 година. Ова манифестација траје целе недеље. Ораганизатори су јуче чистили трасу Ибра од Јариња до Рашке. Главни програм почиње у суботу 13. јула код базена у Постењу у 10 часова почеће подизање кампа, затим, у 13:30 почиње такмичење у кувању рибље чорбе а они који нису заузети кулинарство учествоваће у играма без граница на базену. У оквиру ове манифестације биће организована и спортска такмичења у малом фудбалу и одбојци. Проглашење победника у свим дисциплинама је у 20 часова, а у 21 час почиње концерт који ће трајати до поноћи. Други дан ове манифестације у недељу 14. јула, у 7 часова почињу припреме за сплаварење а старт је у 10 часова. Око 16 часова планирано је да сплавари стигну на циљ на ушће реке Рашка у Ибар.

Извештава: Славољуб Савић

 

Check Also

Косовска Митровица: Промовисање доктора наука, Приштински универзитет има будућност

У недељи када се обележава 52. године рада и постојања Приштинског универзитета, промовисана је нова …